دکتر سعید نکونام: اگر «مردم به ما و ما به مردم» اعتماد بیشتری داشته باشیم مطمئناً موفق‌تر خواهیم بود

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در چهارمین دوره جشن قدر استاد که به‌منظور نکوداشت اساتید منتخب و برگزیده دانشگاه علوم پزشکی تهران بعدازظهر شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ در تالار ابن‌سینا برگزار شد؛ در حاشیه این مراسم دکتر سعید نکونام عضو هیئت‌علمی گروه آناتومی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران ثابت کرد که در پاندمی کرونا در کنار سایر دانشگاه‌ها به‌عنوان دانشگاه مادر و پیشرو در کنار هم‌وطنان بوده‌ایم؛ گفت: در این دوران کادر درمان نهایت تلاش خود را برای ارائه خدمت به بیماران کردند همچنین در بخش آموزش پزشکی هم سعی کردیم بهترین خدمات را برای افرادی که در کادر درمان و سلامت هستند داشته باشیم.  
وی ادامه داد: نکته مهمی که باید به آن اشاره کنم بحث اعتمادسازی است؛ اگر «مردم به ما و ما به مردم» اعتماد بیشتری داشته باشیم مطمئناً موفق‌تر خواهیم بود، به طور نمونه؛ از مردم می‌خواستیم زودتر برای تزریق واکسن کووید مراجعه کنند و ما هم آن‌ها را بدون معطلی در مراکز واکسیناسیون واکسینه می‌کردیم این امر مهم به‌خوبی انجام می‌شد خیلی خوب بود چرا که  یک ارتباط دوطرفه خوبی برقرار شده بود.  
دکتر نکونام تصریح کرد: موضوع بعدی اینکه ما از مردم در خواست داریم در فرایندی که دانشگاه برای تحقیقات هم اکنون در حال انجام دارد، کمک بیشتری داشته باشند. انجام خیلی از پروژه‌های تحقیقاتی مشکل خاصی برای بیمار ایجاد نمی‌کند ما فقط اجازه این را می‌خواهیم که از نمونه‌هایی که می‌خواهند دور بریزید استفاده کنیم. برای اینکه یک سری تحقیقات را روی نمونه‌ها انجام دهیم به بیمار هم به‌هیچ‌عنوان ضرری نمی‌رسد.
وی یادآور شد: این امر مهم کمک می‌کند که دانشگاه بتواند از آن نمونه‌های دورریز که اگر از (نظر اخلاقی) اجازه داشته باشیم استفاده کنیم نفع این کار به کل مردم می‌رسد، اگر مردم در این زمینه به ما کمک بیشتری کنند ما خیلی خوشحال می‌شویم دست آن‌ها را به گرمی می‌فشاریم. 
این عضو هیئت‌علمی متذکر شد: می‌خواهیم این فرهنگ را نهادینه کنیم همان‌طور که مردم به درمان ما اعتماد دارند باید به پژوهش ما هم اعتماد کنند. 
وی با اشاره به اینکه در گروه آناتومی سنتی داریم به نام «وقف و این سنت بسیار شایسته» است؛ خاطرنشان کرد: باتوجه‌به اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران در سطح ملی و بین‌المللی شناخته شده است افراد دوست دارند که پیکرشان را اهدا به دانشگاه کنند. برای یک فرد 60 تا ۷۰ساله اهدای عضو خیلی ارزش خاص و شاید نتوان جان کسی را نجات داد اما اهدای پیکر آن فرد خیلی ارزشمند است. هر چه‌قدر که ما جسد بیشتری داشته باشیم خدمات بهتری می‌توانیم به دانشجویان برسانیم این باعث می‌شود که در کیفیت آموزش هم شاهد ارتقا باشیم.  
دکتر نکونام تاکید کرد: تقاضا دارد نه فقط در دانشگاه علوم پزشکی تهران بلکه افراد در هر نقطه از این آب‌وخاک که هستند به دانشگاه‌های علوم پزشکی همان استان خودشان مراجعه کنند و پیکرشان را به همان دانشگاهی که تمایل دارند اهدا کنند این سنت وقف سنت ارزشمند و پسندیده‌ای است.  
این عضو هیئت‌علمی گروه آناتومی گفت: وقتی پیکر را تحویل می‌گیریم حدود دو سال بعد به خانواده تحویل می‌دهیم بدون اینکه هیچ مشکلی خاصی در پیکر ایجاد شده باشد و کل هزینه‌های تدفین هم خود دانشگاه متقبل می‌شود، در صورت تمایل می‌توانند به دانشگاه علوم پزشکی تهران و یا هر دانشگاه دیگری مراجعه کنند و فرایند وقف را انجام دهند. 
 
الهام علی
تهیه کننده:

الهام علی

فیلم بردار
تدوین گر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
تنظیمات قالب